1 oktobra, 2018 admin

Pošiljate email kampanje, a nihče ne odpira vaših emailov.

Imate novo email sporočilo.

Nekoč je bilo to dovolj, da smo hiteli v inbox preveriti, kaj smo dobili. Danes prejmemo na stotine ali celo tisoče emailov dnevno, zato odpremo samo tista, ki pritegnejo našo pozornost.

Resnica je, da kampanjski emaili v večini poštnih predalnikov ostanejo neodprti. Naj vaše kampanje ne bodo med njimi!

Preverite 7 praktičnih namigov, kako napisati uspešno zadevo (subject line) za vaše emaile, ki bodo pritegnili pozornost vaših prejemnikov.

  1. Naj bo kratko, a sladko.

Če je zadeva predolga, ne bo prikazana v celoti in je prejemnik ne bo uspel prebrati do konca. To še posebej velja za mobilne naprave. Zato priporočamo, da so vaše zadeve krajše od 50 znakov.

  1. Uporabite čim bolj osebno ime pošiljatelja.

Ko nastavljate prikaz imena pošiljatelja za svoje kampanje, pustite vso formalnost za seboj. Izberite ime pošiljatelja, ki bo odražalo vašo človeškost, pristnost in dostopnost. Email, ki ga prejmete od Katje iz Izmišljenega podjetja, zveni mnogo prijaznejše kot email, ki ga pošlje Izmišljeno podjetje, d. o. o.

  1. Personalizacija zvišuje open rate.

Vsakdo ima rad zven svojega imena. Zato dodajte v zadevo ime prejemnika, njegovo lokacijo ali drug relevanten podatek (za katerega imate privolitev, da ga lahko uporabite skladno z GDPR).

  1. Ujemite pravi trenutek za pošiljanje.

Pošiljanje emaila s pravo zadevo ob pravem času lahko dramatično poviša open rate in clickthrough rate vaše kampanje. Pri tem pomislite, kaj je pravi trenutek za vašega prejemnika, ne za vas. Če organizirate družinski festival na prostem, pošljite emaile že 2 tedna prej, ko družine delajo načrte za skupne izlete. Če pa v vašem baru nudite posebno ugodnost v soboto po 21.00, pošljite emaile šele isto popoldne, da ostane sporočilo sveže do večera.

  1. Bodite drzni s svojimi vprašanji.

Tudi vprašanje v zadevi lahko pritegne pozornost, še posebej če sprašujete nekaj, kar je relevantno za vaše prejemnike. Posebej uspešna so vprašanja, ki se začnejo z »Ali tudi vi …« in vprašanja o napakah, ki jih utegnejo delati prejemniki.

»So tudi vaše email kampanje neuspešne?«

  1. Uporabite številke v zadevi.

Podatki in številke v zadevi vam zagotavljajo, da bo vaš email opažen. Gre za zelo uspešno marketinško prakso, ki se odlično obnese tudi v naslovih. Številke se lahko nanašajo na oštevilčen seznam v vsebini emaila, konkretno ceno v ponudbi ali izbrano korist za prejemnika.

»Pridružite se več kot 30.000 zadovoljnim uporabnikom«

  1. Izognite se uporabi VELIKIH črk in preveč klicajev v zadevi!!!

Tako kot vam ni bilo prijetno prebrati zgornjega naslova, tudi vaši prejemniki ne bodo z veseljem in navdušenjem odprli emaila, ki že v zadevi kriči na njih. Tovrstni emaili ostanejo ne samo spregledani, temveč dajejo vtis vsiljene pošte. Namesto tega raje uporabite personalizacijo zadeve, poudarite relevantnosti vašega emaila za prejemnika in predvsem pišite v prijetnem, vedrem tonu.

Zaključek

Ste preizkusili katerega izmed zgornjih nasvetov? Ste bili zadovoljni z rezultati, ki so jih prinesli?

Delite objavo

Tagged: , , , ,

KONTAKTIRAJTE NAS

Imate izziv za nas? Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite!